top of page

Helle Holm Søreide

14. nov. 2021

Jeg ville bruke legatet til å fortsette å fordype meg i arkitektur, og bruke kunnskapen min til å sette nye prosjekter ut i verden. Arkitektur er et fag som favner brett, hvor jeg stadig finner nye interesser og gleder.
Som arkitekt er man med på å forme omgivelsene rundt seg, enten det er hjemmene våre, arbeidsplasser, byer eller naturen. Arkitektur skaper rom for møter mellom mennesker og felles opplevelser.
Videre er det utrolig spennende hvordan man samtidig kan uttrykke seg kunstnerisk. Det er nettopp møtet mellom problemløsning og det kunstneriske aspektet som gjør arkitektur interessant for meg.

Som masterstudent har prosjektene jeg har jobbet med tatt for seg ulike innfallsvinkler til å arbeide med arkitektur, ved bruk av ulike medier. Jeg finner glede og inspirasjon i fenomenene som oppstår når jeg utforsker en ide og hvordan tankene kan materialisere seg på ulikt vis.
Støtten jeg fikk fra Endresens legatet ble brukt til reisekostnader, materialer, print og andre redskaper som var nødvendig for å realisere prosjektet. Det resulterte i 5 bilder, 6 modeller/skulpturer, en video og en bok. Videre ble deler av prosjektet utstilt ved utstillingen Mikstur i Kristiansand Kunsthall 8-9 oktober 2021.

bottom of page